Význam jednotlivých čísel

07.01.2011 18:45
1 - Slunce.
Já, touha po prosazení sebe a svých názorů, po slávě a úspěchu, vůle, odhodlání, vyjadřování pocitů. Negativně - egoismus, bezohlednost, vnitřní agresivita, slabá vůle, neschopnost vyjadřovat své pocity, potíže při sebeprosazení.
2 - Luna.
Ty - vztahování se k druhým lidem, potřeba partnera, rodinného zázemí, citlivost, vnímavost, intuice, umělecké nadání, fantazie. Negativně - přecitlivělost, vztahovačnost, psychické obtíže, citová závislost, pasivita.
3 - Mars.
Energie na úrovni fyzické, psychické i duchovní. Sexualita, rychlost, snadné navazování vztahů, komunikace, logické myšlení. Negativně - agresivita, bezohlednost, cesta přes mrtvoly, problémy v komunikaci, kritičnost.
4 - Merkur.
Rozum, praktické uvažování, manuální zručnost, šikovnost, obchodnické nadání, pracovitost, smysl pro realitu. Negativně - nedostatek citů, závislost na majetku, pedanterie, vypočítavost, workholismus.
5 - Jupiter.
Společenskost, víra, optimismus, cestování, touha po dobrodružství. 5 je nesmírně důležitá, protože představuje střed celé mřížky a spojuje všechna čísla. Pokud v mřížce chybí, naznačuje nesoustředěnost, spousty zájmů a přitom člověk nic nedotáhne do konce. Negativně - neklid, neukotvenost, spoléhání se na to, že mu vše projde.
6 - Venuše.
Láska, schopnost ji přijímat i dávat, peníze, vztah k přírodě, ekologii, umělecké nadání, fantazie, požitkářství. Negativně - lenost, pohodlnost, povýšenost, lakota, neschopnost vyjadřovat své city.
7 - Saturn.
Řád, smysl pro povinnost, zodpovědnost, vytrvalost, mentální energie, schopnost určit své cíle a dosáhnout jich, hudební nadání. Negativně - psychická i fyzická onemocnění, překážky, pesimismus.
8 - Uran, při více 8 také Pluto.
Aktivita, změny, touha po svobodě, pocity štěstí a radosti, psychická energie. 8 se říká "velká karma" a znamená to, že se člověku poměrně rychle vše vrátí - ať už to dobré nebo to špatné. Negativně - manipulace a ovládání druhých, nezodpovědnost, neschopnost přijmout pravidla a řád.
9 - Neptun.
Může přinést velkou citlivost, vnímavost, jasnovidné schopnosti, intuici, nadání umělecké či technické, obětavost, ponor do hlubin duše. Negativně - přecitlivělost, pasivita, lenost, bláznovství, psychická onemocnění, závislost na alkoholu či drogách.
0 - Rozporuplné číslo, které posiluje číslo stojící před ní - negativně či pozitivně.