Venuše ve znameních

07.01.2011 04:49

 

Venuše je ženská planeta. V horoskopu symbolizuje lásku, erotiku, krásu, umění a umělecké nadání, svůdnost, smyslnost, schopnost radovat se, prožívání citů, schopnost lásku přijímat i dávat. Také poukazuje na naše finance, na to zda peníze udržíme, rozmnožíme, nebo bezhlavě utratíme. V ženském horoskopu doplňuje Lunu (symbol rodiny a mateřství) a poukazuje na tělesnou a citovou stránku ženství. V horoskopu muže představuje milenku, nevědomý obraz ideální partnerky. Obecně mladou ženu, případně sourozence - sestru.

Venuše v Beranu

Poukazuje na lásku, která rychle vzplane, ale může také rychle shořet. Je to láska na první pohled. Bezhlavé zamilování se, které nevidí a neslyší žádné varovné signály. Venuše v Beranu je vášnivá, přímá, nic neskrývá, někdy však je nestálá a může znamenat více vztahů, do kterých jedinec vždy jde s přesvědčením, že je to konečně ta pravá láska. City jsou vřelé a intenzivní.
 
Venuši v Beranu mají například Marilyn Monroe, Jan Werich, Sigmund Freud, Abraham Lincoln, Albert Einstein.
 
 

Venuše v Býku

Přináší smyslnost, vášnivost, požitkářství, něhu a velkorysost. Venuše v Býku má ráda veškeré smyslové požitky - nejen erotiku, ale i dobré jídlo, pití, pohodlně a příjemně zařízený domov, umělecké předměty, jemné vůně, přírodní barvy a materiály. Je klidná, stálá, věrná a touží po tradičním vztahu. Také však může být žárlivá, majetnická a přízemní.
 
Venuši v Býku mají například Jean Gabin, Charles Chaplin, Jiří Voskovec, Jan Pavel II., prinncezna Diana.
 
 

Venuše v Blížencích

Ráda flirtuje, je vyzývavá, zvědavá, lehce navazuje milostné vztahy a stejně lehce z nich odchází. City jsou však ovlivněny rozumem. Venuše v Blížencích poukazuje na vztahy založené na intelektuálním souznění, nezávislosti a volnosti. O citech si může popovídat, ale ve chvíli, kdy vztah nabývá na vážnosti a jde do hloubky, raději vycouvá.
 
Venuši v Blížencích mají například Gabrielle Sabatini, John Fitzgerald Kennedy, Richard Strauss.
 
 

Venuše v Raku

Je Madona s dítětem. Je citlivá, romantická, potřebuje něhu, ochranu a pocit, že je milována. Mírnost, jemnost, láska k rodině. Ráda vaří a jí a je ráda v kuchyni ve společnosti blízkých lidí. Venuše v Raku může znamenat citovou závislost na partnerovi či dětech, obětování se pro ně, neschopnost jim něco odmítnout, citové vydírání. Je pro ni velmi těžké žít bez partnera.
 
Venuši v Raku mají například Clint Eastwood, Dana Medřická, Carl Gustav Jung, Napoleon Bonaparte.
 
 
 

Venuše ve Lvu

Potřebuje obdiv, lásku, uznání, přepych, prvotřídní restaurace, šperky, kvalitní oblečení. Chce být hýčkána. Partnera si potřebuje vážit, aby ho mohla milovat. Ve vztazích je poměrně stálá, nicméně romantická nevěra jí není cizí. Venuše ve Lvu přináší umělecké nadání, touhu předvádět se, hrát si. Je vřelá, velkorysá a štědrá.
 
Venuši ve Lvu mají například Antonín Dvořák, Ota Pavel, Matka Tereza, Ludvík XIV., Claude Debussy.
 
 
 

Venuše v Panně

City jsou permanentně podrobovány rozumovému zkoumání a analyzování. Venuše v Panně své city rozebere do posledního kousíčku a pak zjistí, že se láska pod jejím kritickým pohledem vytratila neznámo kam. Je pro ni těžké uvolnit se, je opatrná. Její láska je klidná, stálá. K milovanému člověku je laskavá a bude se o něj obětavě starat.
 
Venuši v Panně mají například Brigitte Bardot, John Lennon, Agatha Christie, Robert Redford, Fridrich Nietzsche.
 
 
 

Venuše ve Vahách

Touží po ideálním vztahu. Dá hodně na vzhled, chování a vkus partnera. Její láska je poklidná, umírněná, snaží se o rovnováhu a je ovlivněna konvencemi. I proto se snaží o věrnost. Pokud ve vztahu není vše v pořádku, okolí to vůbec nemusí tušit, protože Venuše ve Vahách se snaží o zachování zdání dokonalosti.
 
Venuši ve Vahách mají například Pablo Picasso, Woody Allen, Bill Clinton.
 
 
 

Venuše ve Štíru

Je smyslná, vášnivá a často žárlivá. Její city jsou intenzivní - naplno miluje i nenávidí. Ctí tradiční hodnoty a instituce - manželství a rodinu. Vyžaduje věrnost a odevzdání se. Touží po splynutí. Někdy může znamenat magický, mystický vztah. Venuše ve Štíru také může přinést manipulaci, perverzi, bolestné, temné vztahy, plné vzájemného zraňování.
 
Venuši ve Štíru mají například Jaroslav Ježek, Giuseppe Verdi, Mahátmá Gándhí.
 
 

Venuše ve Střelci

Přináší upřímnost a otevřenost v citech. Je veselá, vstřícná a víc než po tělesné smyslnosti touží po splynutí duší, společných zájmech a cílech. Dovede se radovat, užívat si. Snadno navazuje vztahy, je v nich poctivá, ale potřebuje značnou dávku volnosti. Velmi ráda cestuje, miluje knihy, psy a možná ráda jezdí na koni.
 
Venuši ve Střelci mají například Gérard Depardieu, Jan Zrzavý, František Bílek, Kevin Kostner, Jimi Hendrix.
 
 
 

Venuše v Kozorohu

Dává citům hloubku, stálost, věrnost, konzervativní pohled na podobu vztahu. Citové projevy jsou chladné, odtažité. Venuše v Kozorohu o svých citech mluvit nechce, nedůvěřuje svým blízkým a pečlivě si chrání své nitro. Klade důraz na materiální stránku života. Někdy zavržení tělesnosti, smyslnosti, podezřívavost, opatrnost.
 
Venuši v Kozorohu mají například Walt Disney, František Drtikol, Karel Čapek, Elvis Presley, Ludwig van Beethoven.
 
 
 

Venuše ve Vodnáři

Hlásá svobodu a nezávislost. Její vztahy jsou spíše přátelské než milostné. Partnerovi poskytuje dostatek svobody, je tolerantní a totéž vyžaduje pro sebe. Zcela výjimečně se objeví žárlivost. O svých citech nepotřebuje mluvit. Pokud se Venuše ve Vodnáři rozejde, většinou chce dál zůstat s bývalým partnerem v přátelském kontaktu.
 
Venuši ve Vodnáři mají například Vlastimil Brodský, Ema Destinová, Bedřich Smetana, Isaac Newton, Wolfgang Amadeus Mozart.
 
 
 

Venuše v Rybách

Symbolizuje všeobjímající lásku, romantičnost, citlivost, sebeobětování se. Někdy oddanost a věrnost, někdy mnoho vztahů a nevěru. Může znamenat problematický, bolestný vztah - zamilování se do partnera, který bude posléze zneužívat její dobrotu, naivitu a touhu zachraňovat. Venuše v Rybách přináší fantazii, hudební a umělecké nadání.
 
Venuši v Rybách mají například Hans Christian Andersen, Božena Němcová, Jules Verne, Victor Hugo, Martin Luther King.