Slunce ve znameních

07.01.2011 04:23

 

Slunce je mužská planeta. V horoskopu představuje ego, rozum, vůli, aktivitu, schopnost prosadit se, vnitřní planutí, povahu, dynamiku. Fyzické i psychické vlastnosti. Velmi záleží na znamení, ve kterém se Slunce nachází. Slunce v horoskopu také symbolizuje otce, manžela a má vliv na zdraví - silněji u mužů.

 

Slunce v Beranu (21.3. - 21.4.)

Přináší silné já, aktivitu, ohnivost, bojovnost, někdy zbrklost, málo trpělivosti a vytrvalosti. Touhu prosadit se, být nejlepší, tvrdohlavost, optimismus. Berani jsou až dětsky otevření, přímí a naivní. Mají velmi citlivou duši, kterou však před okolím mnohdy skrývají za výbušností a velkými rameny. Snadno odpouští. Lidé se Sluncem v Beranu jsou zaměřeni na vlastní úspěchy a prosazení svých názorů. Pokud nemohou být na špici, raději se zařadí na konec pelotonu, protože je to pro ně pohodlnější.
 
Slunce v Beranu mají například Charles Chaplin, Hans Christian Andersen, Eric Clapton.
 
 
 

Slunce v Býku (21.4. - 21.5.)

Býci chtějí vlastnit a hromadit - především majetek, peníze, půdu, nemovitosti a umělecké předměty, ale i partnera. Jsou to lidé vytrvalí, většinou velmi pracovití, někdy však pohodlní až líní. Potřebují jistotu a netouží po změnách, jsou konzervativní. Mají rádi dostatek dobrého jídla a pití, pěkné oblečení a příjemný a pohodlný příbytek. Najdete u nich vztah k přírodě, zájem o ekologii. Jsou dobří obchodníci a zemědělci. Slunce v Býku přináší i umělecké nadání, citlivost, smyslnost a smyslovost.
 
Slunce v Býku mají například Jean Gabin, papež Jan Pavel II., Sigmund Freud, Gabrielle Sabatini, Alžběta II.
 
 
 

Slunce v Blížencích (21.5. - 21.6.)

Předznamenává bystrý rozum, ostrý jazyk, vynikající komunikační schopnosti, společenskost, nestálost, neklid, nervozitu. Blíženci často mění svá rozhodnutí. Potřebují nové a nové informace, vrhají se po hlavě do studia různých oborů a stejně rychle tato studia opouští, protože mají pocit, že už toho ví dost. Rádi flirtují, ale neradi mluví o svých citech. Často cestují, sportují a úplně nejraději mluví o všem možném. Díky tomu pak chodí pozdě na dojednané schůzky a jeví se jako naprosto nespolehlivé bytosti.
 
Slunce v Blížencích mají například Clint Eastwood, Marilyn Monroe, Jiří Voskovec, John Fitzerald Kennedy, Richard Strauss.
 
 
 

Slunce v Raku (21.6. - 22.7.)

Raci jsou vázáni na rodinu, domov, místo kde se narodili a neradi se stěhují. Potřebují pocit bezpečí a citového zázemí. Raci jsou lidé pevně spojení s minulostí, ke které je váží emocionální vzpomínky. Proto je pro ně velmi těžké, cokoli vyhodit. Jsou intuitivní, citliví, někdy přecitlivělí na sebe sama, náladoví, vztahovační a urážliví. Mají bohatou fantazii, rádi vaří a potřebují pečovat o své děti, nebo partnera. Někdy se tolik obětují své rodině, že zapomenou sami na sebe a pak jsou nešťastní.
 
Slunce v Raku mají například Dana Medřická, Ota Pavel, princezna Diana, Lino Ventura.
 
 
 

Slunce ve Lvu (22.7. - 23.8.)

Poukazuje na horoucí srdce, vznešenou a laskavou povahu, přirozenou autoritu, se kterou Lev vládne. Lvi potřebují lásku dávat i přijímat. Jsou společenští, velkorysí, optimističtí, hraví a umí to s dětmi. Mají organizační schopnosti, fantazii a umělecké nadání. Potřebují potlesk a obdiv, a proto je mezi Lvi mnoho herců, tanečníků a úspěšných osobností, které se stávají středem pozornosti, všude kam přijdou. Lvi milují přepych, dobré restaurace, ženy často nosí zlaté šperky. Někdy jsou pyšní, domýšliví, ješitní a líní. Milují drbání na zádech.
 
Slunce ve Lvu mají například Carl Gustav Jung, Alexandre Dumas, Robert Redford, Napoleon Bonaparte, Claude Debussy.
 
 
 

Slunce v Panně (23.8. - 23.9.)

Dává velkou pracovitost, trpělivost, zručnost, neselhávající obětavost, skromnost, praktičnost, analytické schopnosti, logiku. Panny jsou lidé detailu, všímají si nejmenších podrobností, ale občas jim uniká smysl veškerého bytí. Svojí pedanterií, puntičkářstvím a kritičností mnohdy vytáčejí své blízké. Nedokáží říci ne a odmítnout pomoc, přestože splnění slibu je stojí mnoho sil. Pečlivě se starají o své tělo, zdravou výživu, dbají na čistotu a hygienu. Jsou pověstné svým permanentním uklízením, kterým však zakrývají úzkost a nejistotu ve své duši.
 
Slunce v Panně mají například Antonín Dvořák, Johan Wolfgang Goethe, Agatha Christie, Matka Tereza, Ludvík XIV.
 
 
 
 

Slunce ve Vahách (23.9. - 23.10.)

Je symbolem partnerství. Lidské Váhy potřebují pro svůj život rovnováhu, harmonii, klid. Milují krásné věci, mají dobré umělecké cítění a nesnáší kýč. Váhy milují krásu a harmonii, ale mnohdy ji udrží jen na povrchu. Když nahlédnete do jejich skříní, zjistíte, že tam mají velký nepořádek. Jsou to diplomaté, snaží se uklidňovat napjatou atmosféru a vyvažovat rozdílné názory. Neradi se rozhodují a trvá jim to neskutečně dlouho. Váhy nesmíte tlačit do rychlých rozhodnutí, protože pak mohou být velmi protivné až agresivní.
 
Slunce ve Vahách mají například Brigite Bardot, Jaroslav Ježek, John Lennon, Giuseppe Verdi, Mahátmá Gándhí.
 
 
 

Slunce ve Štíru (23.10. - 22.11.)

Toto znamení je spojeno se sexualitou, smrtí a znovuzrozením. Pokud se Štíři dostanou až na dno, odrazí se a začnou znovu. Jsou velmi vášniví ve všem, co dělají - ať už milují, žárlí nebo nenávidí. Smrt a vše temné, tajemné a skryté je přitahuje. Mají vynikající vhled do osobností druhých, bohužel však v nich vidí především to špatné a trvá velmi dlouho než se přesvědčí i o dobrých vlastnostech. Ovšem toho, koho důkladně prověří a pustí do svého srdce, čeká neuvěřitelně pevné přátelství a pomoc. Někdy jsou cyničtí, často pesimističtí. Mají pevnou vůli, tendenci ovládat druhé lidi a skrytě s nimi manipulovat.
 
Slunce ve Štíru mají například Pablo Picasso, Jan Zrzavý, František Bílek, Alain Delon.
 
 
 

Slunce ve Střelci (22.11. - 21.12.)

Střelci touží po vzdálených obzorech, velmi rádi cestují a sportují. Mají hlavu plnou nápadů. Jejich sny jsou barevné a stoupají ke hvězdám jako barevné balónky, které po čase splasknou. Jsou velmi společenští, optimističtí, milují knihy, rádi navštěvují různé kulturní a společenské akce, kde podobně jako Lvi upoutávají pozornost a baví ostatní. Jsou velmi inteligentní, ale jejich myšlenky běží jak splašení koně, takže mnohdy řeknou něco, co může druhému ublížit - jsou proslaveni svou netaktností. Příliš nevěřte jejich slibům, bývají nespolehliví a nestálí.
 
Slunce ve Střelci mají například Vlastimil Brodský, Walt Disney, Woody Allen, Ludwig van Beethoven.
 
 
 

Slunce v Kozorohu (21.12. - 20.1.)

Pracuje a zdolává překážky, které mu osud neustále staví do cesty. Kozorozi jsou vážní, starostliví, vytrvalí, třeskutě odhodlaní dosáhnout cíle. Mají sice citlivé nitro, ale v žádném případě ho nechtějí ukázat druhým. Navíc nedokáží odpouštět a zapomenout. Ve spojení s pesimismem nebývá jejich život příliš veselý. Zato je dlouhý a ve stáří se jim daří obyčejně lépe než v mládí. Jsou velmi zodpovědní a vždy se snaží finančně zabezpečit pro případ nepředvídaných událostí. Proto uzavírají různá výhodná pojištění a spoření.
 
Slunce v Kozorohu mají například Gérard Depardieu, Karel Čapek, Elvis Presley, Isaac Newton, Martin Luther King.
 
 
 

Slunce ve Vodnáři (20.1. - 19.2.)

Vodnáři žijí kdesi v budoucnosti a proto jim většina lidí nerozumí. Minulost je dávno za nimi a ani přítomnost není příliš lákavá. Jsou inteligentní a zajímají se o vše nové. Mají technické nadání, ale láká je také astrologie. Můžete je vidět při různých adrenalinových sportech. Často se odlišují od ostatních svým oblečením nebo účesem. Milují svoji svobodu a nezávislost, proto revoltují proti stávajícímu řádu ve prospěch lepší společnosti. Mají spoustu přátel, ale neumí dávat najevo své city. Často ani nechápou, proč by druhému měli říkat, že ho milují.
 
Slunce ve Vodnáři mají například Božena Němcová, Jan Werich, Jules Verne, Abraham Lincoln, Wolfgang Amadeus Mozart.
 
 
 

Slunce v Rybách (19.2. - 21.3.)

Chce zmizet v hlubinách oceánu, kde se cítí daleko bezpečněji než v reálném světě. Tyto hlubiny může představovat svět fantazie, snění, ale i svět alkoholu a drog. Ryby jsou intuitivní, citlivé, vnímavé. Některé Ryby však snadno podléhají vlivu druhých a pak mohou ve špatné společnosti spadnout do maléru. Pasivní Ryba propadá pesimismu a lítosti nad svým neutěšeným osudem. V moři však žijí také žraloci, tato Ryba bude aktivní a dokáže se prosadit. Ryby potřebují pomáhat ostatním a často se pro někoho obětují.
 
Slunce v Rybách mají například Ema Destinová, Bedřich Smetana, František Drtikol, Victor Hugo, Albert Einstein.