Mars ve znameních

07.01.2011 04:50

 

Mars je mužská planeta. V horoskopu symbolizuje bojovnost, agresivitu, statečnost či zbabělost, odhodlání, vůli, schopnost prosadit se, aktivitu, impulsivnost, fyzickou energii, sexualitu. Může mít vliv na nehody a úrazy. V horoskopu ženy je doplňkem Slunce a poukazuje na její nevědomou představu ideálního partnera, milence. U muže je obrazem toho, jak se muž bude chovat jako partner. Obecně je Mars také obrazem mladého muže, milence, případně sourozence - bratra. Podle Marta můžeme usuzovat i na sport, který bude určité znamení nejvíce přitahovat.

Mars v Beranu

Představuje spoustu energie, která se potřebuje fyzicky vybít. Tato energie je impulzivní, výbušná, někdy až se sklony k agresivitě. Často unáhlenost, bezhlavé riskování, pohrdání nebezpečím. Mars v Beranu je dominantní a chce zvítězit. Při jednání s druhými si nebere servítky a může být netaktní a bezohledný. Vybít se může v akčních sportech - třeba v akrobatickém lyžování.
 
Mars v Beranu mají například Clint Eastwood, Richard Strauss, Kevin Kostner, Claude Debussy.
 
 

Mars v Býku

Přináší zrozenci vytrvalost, odhodlání, pracovitost, umíněnost, tvrdohlavost. Je zde dostatek fyzické energie, která se projevuje poklidně, někdy však může sklouznout k pomalosti, lenosti a pohodlnosti. Výbuchy zloby se objevují zřídka, ale pak je lepší mu jít z cesty. Mars v Býku se rád dobře nají a rád si dá každý večer třeba sklenku vína - je to požitkář. Protože je mu dobře v přírodě, může vyrazit třeba na golf.
 
Mars v Býku mají například Jean Gabin, Charles Chaplin, Ema Destinová, Ota Pavel, Isaac Newton.
 
 

Mars v Blížencích

Představuje neklidnou, aktivní energii, která se projevuje především na úrovni duševní. Proto často dochází k hádkám, slovní agresivitě, ironickým a kritickým poznámkám. Mars v Blížencích je těkavý, povrchní a může znamenat velké problémy při soustředění se na jednu činnost. Přináší zájem o cestování, pohyb, sport - tenis, cyklistiku, míčové hry.
 
Mars v Blížencích mají například Gabrielle Sabatini, Martin Luther King, Ludwig van Beethoven.
 
 

Mars v Raku

Je opatrný, subjektivní, ovlivněný svými city, což přináší vztahovačnost, urážlivost, výbuchy vzteku ve chvíli, kdy se ho něco dotklo. Často jsou tyto výbuchy opožděné a okolí nechápe, co se děje. Mars v Raku se nejvíce prosazuje doma, v rodinném kruhu, ve vnějším světě je spíše pasivní, neprůbojný. Toto vodní znamení láká kanoistika nebo rybaření.
 
Mars v Raku mají například Pablo Picasso, Božena Němcová, Wolfgang Amadeus Mozart, Mia Farrow, Lino Ventura.
 
 
 

Mars ve Lvu

Zastává autoritativní postoj, má velké sebevědomí, je aktivní a egocentrický. Chce vyhrát a ukázat všem, kdo je tu vládcem. Má dostatek fyzické energie, ale někdy má Mars ve Lvu tendenci sklouznout k pohodlnosti a lenosti. Energie je tu klidnější než u Berana a také návaly zlosti nejsou tak časté, o to jsou potom silnější. Dostatek autority je předpokladem, aby byl kapitánem týmu.
 
Mars ve Lvu mají například Brigitte Bardot, Hans Christian Andersen, Robert Redford.
 
 
 

Mars v Panně

Je pracovitý, klidný, opatrný, rozvážný a vytrvalý, také však nervózní a podrážděný. Mars v Panně dává kritičnost a analytické schopnosti, potřebuje mít ve všem systém a pořádek. Podrážděnost a zloba se nejčastěji vybíjí slovně, kritickými a rejpavými poznámkami. Někdy se mohou obrátit i proti slabším jedincům či proti zvířatům. Ve sportu je to dříč, který bude mít vynikající techniku.
 
Mars v Panně mají například Jaroslav Ježek, František Bílek, Agatha Christie, Napoleon Bonaparte, Friedrich Nietzsche.
 
 

Mars ve Vahách

Představuje energii spíše duševní než fyzickou. Projevuje se klidně, mírně, harmonicky a diplomaticky. Má potřebu neustále o něčem přemýšlet, zvažovat a dostávat do rovnováhy. O to více však okolí zaskočí nečekané výbuchy agresivity, které se obrací nejčastěji proti partnerovi. Mars ve Vahách má rád tanec, tai chi nebo krasobruslení.
 
Mars ve Vahách mají například John Lennon, Bedřich Smetana, Sigmund Freud, Elvis Presley, Abraham Lincoln.
 
 
 

Mars ve Štíru

Obrovská vytrvalost, cílevědomost, ovládaná energie a agresivita, pomstychtivost, silná sexualita. Mars ve Štíru jde za svým cílem i přes mrtvoly, pohrdá nebezpečím a nedokáže prohrát. Přináší žárlivost, vlastnické sklony na citové úrovni. Přitahují ho věci skryté a tajemné. Rád se potápí nebo se spouští hluboko pod zem.
 
Mars ve Štíru mají například Dana Medřická, Karel Čapek, Jiří Voskovec, Jan Werich, Mahátmá Gándí.
 
 

Mars ve Střelci

Energie fyzická i psychická, která potřebuje nějaký vyšší cíl, za kterým půjde. Někdy více slov než skutků, má malou vytrvalost. Mars ve Střelci je optimista, který bude bojovat za ideál, či spravedlnost. Také je to dobrodruh, který rád cestuje. Může ho přitahovat jízda na koni nebo stopem a daleké obzory. Je čestný a upřímný. Agresivita ponejvíce slovní.
 
Mars ve Střelci mají například Antonín Dvořák, Carl Gustav Jung, Jules Verne, Ludvík XIV.
 
 
 

Mars v Kozorohu

Vytrvalá, klidná, studená energie, která zdolá jakoukoli překážku a má dostatek času na to, aby svého cíle dosáhla. Mars v Kozorohu je přísný, disciplinovaný a soustředěný na svůj vzdálený cíl. Velká trpělivost, ale někdy pomalost, tvrdohlavost, neschopnost vcítit se do druhého. Rád leze po skalách, běhá maratón a potřebuje samotu.
 
Mars v Kozorohu mají například Gérard Depardieu, Walt Disney, Jan Zrzavý, John Wayne, Albert Einstein.
 
 

Mars ve Vodnáři

Revolucionář, buřič, rebel. Energie se projevuje hodně na duševní úrovni. Velká aktivita a potřeba bojovat za lepší a spravedlivější společnost, svět. Nechce soutěžit, ale zapojit se a pomáhat ostatním. Mars ve Vodnáři miluje adrenalinové sporty a tak ho můžete vidět, jak se vznáší na rogallu, sjíždí ledovec nebo skáče bungee jumping.
 
Mars ve Vodnáři mají například Vlastimil Brodský, František Drtikol, Giuseppe Verdi, Victor Hugo, Alžběta II.
 
 

Mars v Rybách

Energie ovládaná city. Nesoustředěnost, mnoho činností, ale cíle nedojdou naplnění. Někdy zbabělost, lenost, nechuť zabývat se hmotnými záležitostmi a problémy reálného světa - únik do vlastního světa, do drog či k alkoholu. Mars v Rybách však také může být mystický, jemný, citlivý, romantický a bude obětavě pomáhat všem, kdo jsou na tom ještě hůře než on. Ze sportu si nejspíše vybere plavání nebo rybaření.
 
Mars v Rybách mají například Marilyn Monroe, Alexandre Dumas, Elisabeth Taylor, Eric Clapton.