Drak

07.01.2011 18:21

 

Draci vždycky poutali pozornost, která odpovídá jejich historické úloze. Ačkoli pozornost nemusí být vždycky lichotivá, člověk v sobě draka nezapře. Velmi živí a sobečtí lidé se silnou vůlí se málokdy ohlížejí na ostatní, ti jsou k nim však přitahováni. Ať je milujete nebo nenávidíte, draky nemůžete přehlížet a obvykle se jim podvolíte. Draci mohou být nevěrní nebo nespolehliví, ale skoro vždy dostanou ještě druhou šanci, někdy i třetí a čtvrtou. Jejich smysl pro osobní cenu a nadřazenost je nakažlivý a účinný, ostatní se cítí poctěni, když se s nimi znají.

Potřebují-li to, přimějí vás tito lidé ke změně vašich plánů. Donutí vás přejíst se, jestliže chcete začít s dietou, budete běhat po parku, jestliže si chcete odpočinout u krbu. Všechno záleží na momentální náladě draka, nikdy ne na vás!

Draci mají mimořádnou sílu a energii. Ve finanční oblasti mají štěstí. Zatímco ostatní stojí v pozadí a příliš se neptají, draci navazují důležité známosti. Ukázat se s drakem na veřejnosti je důvodem k hrdosti. Uplatňují se jako podnikatelé, modelky, hvězdy filmu či populární hudby nebo malíři. Zajímají-li se o okultismus, mohou z nich být mocní kouzelníci, a jestliže se dají na politiku, je s nimi třeba počítat.

Důležité je také to, že drak je jediný mytický tvor v čínské astrologii, všichni ostatní jsou obyčejná stvoření. Jestliže na to nebude zapomínat, nabude dračí člověk značného významu.

Sympatie pěstuje ke Kryse a Opici, v oblibě nemá Psa.

 
 
Tabulka souladu tohoto znamení s ostatními

Krysa
- Elegantní Krysa je pro ohnivého Draka skvělým partnerem. V manželství se doplňují a bývají šťastní. Při společném podnikání slaví úspěchy.

Buvol - Respektují se a příliš na sebe neútočí. V manželství i pracovních vztazích se dokážou podělit o povinnosti i radosti. Mohou spolu vydržet.

Tygr - Mezi těmito dvěma silnými znameními to vždycky jiskří. Občas se nechápou a bojují za svou vlastní pravdu. Dokážou si však své konflikty vyřešit.

Zajíc - Při troše snahy mohou najít společné zájmy, na kterých lze vybudovat fungující vztah. Oba partneři vědí, že se na sebe mohou spolehnout, a do určité míry jsou dokonce schopni se tolerovat.

Drak - Ačkoliv je to s podivem, dva Draci se snášejí docela dobře. Nemívají mezi sebou žádné větší spory a mohou spolu žít i pracovat .

Had - Vzájemně se podporují a výborně si rozumí. Tvoří harmonický pár v lásce i v obchodních vztazích. Bývají spolu šťastni.

Kůň - Oba jsou prudcí a impulzívní. Občas mezi nimi dochází k bojům o vůdčí roli. Avšak vzájemně se respektují a jsou schopni své pře zvládat.

Ovce - Důležité je, zda najdou příbuzné zájmy. Mohou si být sympatičtí, ale opravdovou láskou k sobě z pravidla nezahoří.

Opice - Tvoří vynikající pár, po citové i rozumové stránce jde přímo o ideální manželství .když jsou spolu, doslova září Dokáží vytvořit opravdu krásný domov a užít si hodně zábavy i radosti.

Kohout - Manželství Kohouta s Drakem bývá trvalé. Dokážou si na sebe vypěstovat hluboké vazby, které jim umožní procházet životem ruku v ruce.

Pes - Propastné rozdílnosti jejich povah nedávají jakoukoli šanci dohodě. Obe jen neradi uznávají vlastní chyby a reagují ne sebe vzpurně a umíněně.

Vepř - Mají srdečné vztahy, jsou oba romantičtí a umí se vzájemně podržet. Rozumí svým plánům i snům a dokážou za nimi jít s plným nasazením.